Vind een praktijk

Heeft u pijn aan uw voet? Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een podoloog bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde podoloog!

Vind een praktijk

Ervaring van Alfred

“Met de juiste ondersteuning voor mijn voeten ben ik heel erg geholpen. Echt een aanrader voor iedereen!”

Behandelen doen we samen, maar hoe gaat dat dan?

Verhelpen van voetklachten

Een probleem met uw voeten is ergens begonnen en wilt u het liefst zo snel mogelijk verholpen hebben. Een logische stap naar herstel is een afspraak bij een vestiging van Podozorg te maken. Bij de afspraak krijgt u gericht professioneel advies en een behandelplan. Maar u bent zelf ook behandelaar.

Voor het verhelpen van voetproblemen zijn de volgende stappen belangrijk:

  1. Diagnose
  2. Oorzaak
  3. Behandeling

Diagnose

De voetspecialisten (podoloog of podotherapeut) van Podozorg kunnen u helpen met de diagnose wat er aan de ‘voet’ is. Ze doen daarvoor een onderzoek aan uw voeten waarbij ze gebruik maken van hulpmiddelen zoals scanners die een voetafdruk opleveren en eventueel echografie om in de voeten te kijken.

Oorzaak

Tijdens het onderzoek neemt onze ervaren voetspecialist de geschiedenis met u door, zoals wanneer ontstaan, het pijnmoment en pijnbeleving. De voetspecialist kan daarmee inventariseren hoe en onder welke omstandigheden het probleem ontstaan is. Veel klachten zijn mede ontstaan doordat voeten in de loop van de jaren achteruit gaan, zoals het doorzakken van voeten als gevolg van afname van kracht in de voetspieren.

Met het onderzoek stelt de voetspecialist een behandelplan op wat kan bestaan uit therapie zolen, schoenadvies, instructies, oefeningen en dergelijke.

Behandeling

Na de afspraak start de behandeling om het probleem aan te pakken. U dient de instructies op te volgen zoals het dragen van de steunzolen, het schoenadvies oppakken, aanvullende zorg zoals fysiotherapie advies opvolgen en zelf oefeningen uitvoeren. Door dit serieus te nemen zult u het probleem in de voet ondervangen en maakt het de voeten mogelijk om te herstellen. U heeft immers de dagelijkse regie en hoofdrol over hoe u de voeten gebruikt en in welke omstandigheden.

Om u thuis te helpen met de uitvoering van de juiste oefeningen, hebben we op de websites van Podozorg instructie video’s geplaatst met de belangrijkste voetoefeningen. Klik op de onderstaande knop om de video’s te bekijken!

Bekijk de voetoefeningen

Checklist

Om af te sluiten nog een korte checklist voor de beste en snelste aanpak:

Vind een praktijk

Heeft u last van voetklachten? Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een podoloog of podotherapeut bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde praktijk!

Vind een praktijk

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.